НачалоСвят"Икеа" спира онлайн разпродажбата на стоките си в Русия

„Икеа“ спира онлайн разпродажбата на стоките си в Русия

Шведса компания „Икеа“ (IKEA) приключва разпродажбата, обявена чрез а ѝ в , днес (15 август) в 20 часа московско време (20 часа българско време). Продажбите спират както за гражданите, така и за корпоративните клиенти на фирмата за мебели, предаде ТАСС.

„Магазините на „Икеа“ ще останат затворени и ще работят само, за да бъдат и поръчките, които вече са равени. Освен това ще може да бъдат връщани или заменяни си, които са били закупени. Всички поръчки, приети до приключването на онлайн продажбите, ще бъдат обработени или изпълнени през август и септември в съответствие със сроковете, които са били уточнени при подаването им“, се посочва в съобщение, публикувано на сайта на компанията.

По-рано шведската фирма обяви, че в „обозримо бъдеще“ не може да поднови продажбите си в Русия. Тя съобщи, че планира да ограничи бизнеса си в страната, да продаде четири фабрики в Русия и да съкрати свои .

Компанията обяви разпродажба на стоки чрез сайта си.

На този фон в края на миналата седмица телевизия „Ал Джазира“ съобщи, че руснаци ударно изкупуват западни дрехи и мебели, след като фирмите „Ейч енд Ем“ (H&M) и „Икеа“ са започнали да продават последните стоки от складовете си в Русия.

Разпродажбите идват на фона на изтеглянето на двете компании от страната, което беше обявено след началото на руската инвазия в . Продажбите на „Икеа“ се осъществяват само онлайн, докато магазинът на „Ейч енд Ем“ в мола „Авиапарк“ (Aviapark) в Москва беше пълен с клиенти миналия вторник, отбелязва „Ал Джазира“ .

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО