Икономистът Димитър Минчев е новият президент на Ротари клуба в Казанлък

Икономистът Димитър Минчев е новият президент на Ротари клуба в Казанлък с мандат 2024 – 2025 година. Това съобщават от организацията в официалната си страница. Минчев е изпълнителен директор на „Завод за пружини“ АД в град Крън, в който работят над 300 машиностроители, а специализираната продукция на завода се реализира на няколко континента.
Димитър Минчев е заставал в лично качество и като член на Ротари клуб – Казанлък зад редица благотворителни каузи. Той поема президентския пост от фармацевта Иван Гитев. През изминалата година Гитев беше двигателят на много инициативи в региона, посочват от клуба. Организацията подпомогна над 250 деца, които със своите успехи развяха знамето на България и Ротари на много международни и национални сцени. Основен акцент в дейността на фармацевтът Иван Гитев беше здравеопазването –  реализирани бяха над десет значими проекти, свързани както с превенцията, така и с подобряване здравеопазването в региона. Осъществени бяха проекти в училища и детски градини в Казанлък.
От Ротари клуб – Казанлък напомнят още, че по време на благотворителния бал, организиран съвместно с Inner Wheel Club Kazanlak Rosa Alba, бяха събрани 32 хиляди лева. Те ще бъдат използвани в подкрепа на каузата „За талантливите деца на Казанлък“.  
Както БТА писа, Ротари клуб Казанлък тази година чества 25 години от чартирането си. Всяка следваща година броят на членовете на клуба расте и той става все по-активен. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари