Има еднолично управление в ДПС, което доведе до това напрежение и в парламентарната група, и в структурите, каза Джевдет Чакъров

Видно е, че има едно еднолично управление в ДПС, което доведе до това напрежение и в парламентарната група, и в структурите. Израз на това беше гласуването, което се проведе в парламента за правителството, което беше предложено от ГЕРБ-СДС. Това заяви Джевдет Чакъров, председател на ДПС, в предаването „Още от деня“ по БНТ.
На въпрос дали е разговарял с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, Чакъров отговори, че “ще чуем неговата позиция”.
Той каза, че в ДПС през последните дни има много натрупано напрежение и то се е натрупало с оглед на това, че бяха нарушени демократичните принципи – нефункционирането на местните органи на ДПС.
„Аз съм в ръководството на ДПС от 1996 г. до настоящия момент и съм председател от февруари 2024 година. Позицията на парламентарната група на ДПС се оформяше на заседанията на Централното оперативно бюро (ЦОБ), следващият орган – на Централния съвет, със съответните правомощия по устав, трябва да се провежда на няколко месеца. За съжаление от провеждането на Националната конференция досега имахме само едно заседание на ЦОБ, където приехме критерии за номиниране на народни представители за провеждането на изборите. Колективните органи не функционират и трябва да направим изводи и в бъдеще да започнат да функционират“, каза още Джевдет Чакъров.
Според него разумът трябва да надделее. Чакъров добави, че вярва в традициите на ДПС.
На въпрос дали е разговарял с Делян Пеевски, Джевдет Чакъров каза, че е говорил с него.
За това дали ще остане в ДПС той каза: „Аз съм с истинското и автентично ДПС и колегите сме с автентичното ДПС. ДПС е ценно за България. Това е един изключително успешен модел, който трябва да бъде подпомаган. Аз съм оптимист, че ще преодолеем това. Всички в ДПС сме евроатлантици“. 
От началото на 50-ото Народно събрание от ДПС бяха изключени трима депутати – Айсел Руфад, Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари