Има изготвен проект за разширение на граничен пункт „Малко Търново“, каза служебният премиер Димитър Главчев

Има изготвен проект за разширение на гранично-контролно пропускателния пункт (ГКПП) „Малко Търново“. Това каза пред журналисти на граничния пункт служебният премиер Димитър Главчев. Той уточни, че експерти от двете контактни групи – България и Турция ще уточняват и други детайли и подробности по проекта.
Основното е, че имаме вече съгласие от турска страна да бъде разширен пътят Малко Търново – Дерекьой. Това се отнася и за останалите два пункта между България и Турция. В сряда отиваме на ГКПП „Капитан Андреево“ – Капъкуле, посочи премиерът.
Днес на граничния пункт беше и посланикът на Турция Мехмет Саит Уянък. Визитата беше в продължение на работната среща между двамата от началото на седмицата, на която бяха обсъдени тежкият трафик, задръстванията и необходимостта от разширяване на пункта.
С посланика на Турция още миналата седмица заявихме желание да разширим гранично-контролно пропускателните пунктове и се съгласихме това да стане симетрично от двете страни, в синхрон, заяви Главчев. Той посочи, че единственото, което може да бъде направено, е да се представи конкретно проектът за разширение, без ангажимент към момента със срокове. Той ще бъде посочен по-късно от редовното правителство.
„Т.е. няма да бъде готов пункта в рамките на служебното правителство. То има основна задача за провеждане на честни и прозрачни избори, полагаме усилия за това“, заяви Главчев.
В огледа се включиха също служебните министри на вътрешните работи Калин Стоянов, на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, на туризма Евтим Милошев и на околната среда и водите Петър Димитров.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари