НачалоСвятИма шанс войната в Украйна да приключи до дни. Ето какво е...

Има шанс войната в Украйна да приключи до дни. Ето какво е условието:

Според най-песимистичния сценарий войната в може да приключи следващото лято. Трябва обаче да се обмислят и по-оптимистични варианти. Това заяви военният експерт Олег Жданов, според когото пълномащабната война, която започна непредизвикано на 24 февруари, може да приключи съвсем скоро.

Жданов бе попитан кога ще свърши войната. Експертът призна, че това е доста труден въпрос, пише агенция УНИАН. „Ще кажа следното: според най-песимистичната оценка, която може да се даде днес, това е следващото лято. Защо? Защото оръжията се движат много бавно. Днес ние провеждаме някои контранастъпателни действия, но не можем да започнем голямо контранастъпление, защото няма достатъчно оръжия. Това, което ни доставят, не е обемът, който е необходим за създаване на нова армия, която да проведе контранастъпателна и да изтласка врага до границите от 1991 г.“, каза Жданов.

Жданов добави, че би било чудесно украинса армия да започне широкомащабно контранастъпление в оперативните райони до зимата. Според него, ако ленд-лийзът започне да работи от 1 октомври, в началото на ноември Генералният щаб ще формира комплекти бригади за контранастъпление. Има обаче по-оптимистични прогнози относно момента на края на войната. „Оптимистичната прогноза е, ако нещо се случи с и има на политическия режим в Руската федерация. Тогава има шанс войната да свърши до дни. Армията ще бъде деморализирана, новото ръководство може да нареди изтегляне на войските (от Украйна). По-точно прекратяване на огъня, но ние ще ги изгоним до границите. Затова казвам, че това е щастливата прогноза“, каза Жданов. Според него песимистичната прогноза е войната да продължи до лятото на 2023 г.

През последните седмици се увеличиха слуховете за влошеното здраве на руския диктатор Владимир Путин. Според някои източници, близки до режима му в Кремъл, Путин е болен от рак. Руските войски нахлуха в Украйна рано сутринта на 24 февруари. Включително и от територията на Беларус, която Лукашенко любезно предаде на руските нашественици. Кремъл не обяви война на Украйна, но нарече пълномащабната агресия „специална операция“, насочена по-специално към „денацификация“ и „демилитаризация“ на украинската държава. До момента Украйна е успяла да денацифицира 50 000 руски войници. Москва крие броя на жертвите, които дава във войната.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО