Имената на ултрамаратонеца Ради Милев и на обществения и спортен деец Христо Ангелов ще бъдат вписани в Почетната книга на Казанлък

Имената на ултрамаратонеца Ради Милев и на обществения и спортен деец Христо Ангелов ще бъдат вписани в Почетната книга на Казанлък. Това стана ясно по време на днешната сесия на местния Общински съвет, състояла се в зала „Инфра“. И двете предложения бяха приети с мнозинство от общинските съветници. 
Ради Милев е предложен за почетното звание от групата съветници на местната коалиция „Алтернативата на гражданите“, а Христо Ангелов – от името на инициативен комитет, председателстван от ръководителя на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ Жельо Желев.  
Мотивите за двете предложения са, че Ради Милев и Христо Ангелов трябва да бъдат отличени за изключителни постижения в областта на спорта и дългогодишна обществено полезна дейност за града и общината. 
За почетен гражданин на Казанлък беше избран юристът и краевед Стефан Саранеделчев, предложен от „Алтернативата на гражданите“. 
Церемонията по връчването на почетните звания ще се състои по време на Тържествената сесия на Общинския съвет. Тя ще бъде в сградата на Исторически музей „Искра“ на 31 май, когато е и официалният празник на Казанлък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари