Информативна кампания за горските видове на територията на общината ще се състои в Казанлък

Рекламирай в beZpartien.bg

Информативна кампания за горските видове на територията на община Казанлък ще се състои на 3 април на централния площад „Севтополис“. Това съобщават от местната администрация на интернет страницата си.
В кампанията ще участват служители на Държавното горско стопанство. 
В рамките на инициативата „Седмица на гората“ край местния язовир Копринка беше осъществена кампания по залесяване, посочват още от Общината. В нея участваха граждани, служители на горското стопанство, както и служителите от звено „Екология“ към администрацията. Засадени бяха едро- и дребноразмерни широколистни дървета като явор, ясен, хибискус, червен американски дъб и цер. Всички те притежават важни качества. 
Това е поредната инициатива в рамките на „Седмицата на гората“, се посочва в информация на официалната фейсбук страница на Югоизточното държавно предприятие – Сливен. Директорът на Държавното горско стопанство е Казанлък инж. Мирена Татарджийска приветства за активността всички доброволци в акцията и поздрави присъстващите с предстоящия празник на гората, като подчерта, че усилията им не са важни само днес, а и за бъдещите поколения, посочват от предприятието. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *