beZpartien

Инициатива на музей и мото клуб в Разград съчетава скоростта и историята

Рекламирай в beZpartien.bg

Съвместна инициатива на Регионалния исторически музей и мото клуб „Лудогорски братя“ в Разград съчетава скоростта и историята. Празникът с наслов „Традиция и скорост“, който ще се проведе на 7 октомври, се организира със съдействието на община Разград, съобщиха на пресконференция инициаторите.
“Традиция и скорост“ е част от инициативата на музея в Разград да дава поле за изява на различните общности в града с идеята историята и добрите техни практики да стават достояние на широк кръг от хора“, обясни директорът на културната институция Таня Тодорова. От началото на годината съвместни инициативи са организирани с Клуба на франкофоните, областния браншови пчеларски съюз „Лудогорска пчела 2022“, с клуба на краеведите. Празникът бележи и закриването на активния летен сезон на мотоклуба и музея, каза Тодорова.
Програмата в събота започва с почетна обиколка на централната част на Разград, като мотористите от паркинга на археологическия резерват „Абритус“. На паркинга на музея, изложба ще показва различни видове мотоциклети. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с превозните средства, както и да научат техните истории. Празникът ще продължи на сцена „Театрон“ с музикални изпълнения на възпитаниците на класовете по поп пеене към Центъра за работа с деца, музикалната школа „Илия Бърнев“ към Народно читалище „Развитие 1869“ и школата по изкуства Enjoy Music & Art School. Гост изпълнител ще е шуменската група Lampa Inc.
При дъждовно време, съвместната инициатива на музея и мото клуба ще се отложи, уточниха организаторите. Целия следобед на 7 октомври музейните експозиции ще са с вход свободен.
Събитието е подходящо за всички възрастови групи и почитатели на мотоциклетите. Идеята е да се популяризират дейностите на музея и клубовете, каза пиарът на „Лудогорски братя“ Йордан Атанасов. Той заяви, че за клуба е чест да се включи в популяризирането на подобни инициативи. „Ние сме за всяка добра кауза и заставаме зад нея без да яхваме популизъм и други користни цели“, каза Атанасов. Очаква се в празничната проява да участват мотористи от мото клубове от Североизточна България. 
Мотоклубът е създаден през 1998 г. с името „Абритус“, а от 2002 е преименуван на „Лудогорски братя“. В него членуват около двайсет човека на възраст от 33 до 60 години, с различни професии, но всички свързани от любовта към мотора. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *