Инициатива „С деца на поле“ реализира земеделски производител от Търговище

Инициатива „С деца на поле“ реализира земеделски производител от Търговище. След първото групово посещение на ученици в масив край търговищко село и заради изживените приятни емоции, Ивайло Първанов решава, че досегът с природата трябва да има продължение, разказа той пред репортер на БТА.
Идеята е на дъщеря му Цветина, която обича да е с баща си на полето. Тя решава да организира гостуване на съучениците й от 5 „б“ клас на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ в черешовата градина. Начинанието е подкрепено от ръководството на училището и от класния ръководител на учениците. 
Срещата с децата, разказите за това как се произвеждат плодове, какви усилия изисква овощарството и тяхната компания зареждат производителя. Разбира се, имало е и детски лудории, и труд, споделя той. 
Всяко от децата си набира череши за вкъщи. Организирани са състезания кой ще набере най-много плодове, имало е и почерпка с вкусни кроасани и напитка от вишнев сок, лично производство на овощаря.
„Дадох си сметка, че този тип преживявания липсват на децата – допирът с природата и земята им носят много положителни емоции“, коментира Първанов. Именно затова решават да развиват инициативата и занапред.
Съчетанието на полезното с приятното за децата среща одобрението и на родителите им. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари