Инициативен комитет издигна Николай Шушков – бивш областен управител и заместник-министър за кандидат-кмет на Благоевград

Рекламирай в beZpartien.bg

Бившият областен управител на Благоевград, който заемаше и поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в продължение на няколко месеца от края на 2022 г., Николай Шушков е издигнат за кандидат-кмет на община Благоевград, стана ясно на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Благоевград. Кандидатурата е издигната от инициативен комитет, голяма част от който присъства на пресконференцията. Председател на комитета е Лазар Причкапов – кмет на Благоевград в периода 2002 – 2007 г. 
Кариерата ми започна в Благоевград, като в периода преди 1989 г. съм бил председател на Съвета за духовно развитие, посочи Николай Шушков. Той допълни, че дълги години е работил в системата на Агенция „Митници“, като е заемал различни длъжности – от митнически инспектор, началник митнически пункт „Станке Лисичково“, директор на митница „Югозападна“. Бил е началник на отдел в Митнически пункт – „Калотина“, началник на Митнически пункт – „Кулата“, а в периода 2008-2009 г. е бил директор на Регионална митница – София. През 2005 г. е заемал длъжността заместник-кмет в екипа на тогавашния кмет Лазар Причкапов – председател на инициативния комитет за издигане кандидатурата на Николай Шушков за кмет на Благоевград на предстоящите местни избори.  
С политически дейност след 1990 – а година не се занимавам, не членувам в нито една политическа партия, отбеляза на пресконференцията Николай Шишков. В периода май 2021 г. до януари 2022 г. заема поста областен управител на Благоевград, след което отново бе назначен на тази позиция през август 2022 г. до декември същата година, когато бе назначен за заместник-министър на регионалното развитие. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *