Инициативите на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково за лятната ваканция започнаха с много игри и забавни надпревари

За поредна година инициативата на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково „Лято в библиотеката“ започна с много игри и забавни надпревари за най-малките почитатели на книгите.
Началото на поредицата от летни срещи беше дадено днес на откритото пространство пред детския отдел на библиотеката. В игрите се включиха се много малчугани с родителите си, но и по-големи момичета и момчета.
„Лято в библиотеката“ продължава до края на юли и през целия август. В рамките на инициативата се предвидени разнообразни срещи и беседи. В тях ще участват и библиотекарите от отдел „Краезнание“, а също и много гости.
Децата ще имат възможност да научат повече за човешкото тяло от лекар и стоматолог, а също за ползата от спорта при срещата си с треньор по карате. За професията на пожарникаря, те ще могат да разберат повече от първо лице в разговор с огнеборец от Хасково. В програмата има и презентации за забележителностите на Хасково, предвидени са и посещения на обектите. През лятото в библиотеката ще има и различни четения. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари