Институциите предприемат спешни мерки за подобряване състоянието на пътя Разград – Самуил

Институциите предприемат спешни мерки за подобряване състоянието на пътя Разград – Самуил. Това съобщиха от областната администрация след среща, организирана по покана на изпълняващата длъжността областен управител Надя Йорданова с кмета на Община Самуил Джевдет Азис, директора на Областното пътно управление Людмил Янев, представители на Областната служба по земеделие и областната администрация.
Поройният дъжд на 4 юни доведе до свличане на кални наноси от нивите в землището на Желязковец на пътя, който свързва Разград със Самуилска община. Усложнената обстановка наложи участъкът след разклона за Мортагоново в посока Самуил да бъде затворен за движение. 
По време на срещата кметът на Самуил заяви, че участъкът все още не е в добро състояние, и отбеляза, че пътят се нуждае от проектиране и основен ремонт.  
Според директора на Областното пътно управление Людмил Янев, проектирането на пътя Разград – Самуил, който е част от републиканската мрежа, е предвидено за следващата година, а самият ремонт ще се случи по-късно. Тъй като ситуацията налага спешни мерки, Янев заяви, че се ангажира Областното пътно управление да направи изкърпване на участъка и да изгради канавки край пътя, които да поемат дъждовете и калните наноси. Предвижда се да бъдат поставени и пътни знаци, които да обозначават неравности по пътя и ограничаване на скоростта в участъка от 1500 метра, допълват от областната администрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари