Интензивен е трафикът на граничен пункт “Маказа“

Интензивен е трафикът на Граничният контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Маказа“, като опашката малко преди 11:00 ч. е над километър, видя репортер на БТА. 
През пункта могат да преминават само автомобили и  микробуси, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на интернет страницата си. Основно автомобилите са с българска регистрация, но има също с румънска, молдовка и турска. 
Гишетата работят с пълен капацитет и преминаването става сравнително бързо. Чака се средно около 30 – 40 минути за преминаване в Гърция. 
Репортерска проверка и през почивните дни показва, че напливът през граничния пункт е най-вече в сутрешните часове до ранния следобед. 
Освен на граничния пункт с Южната ни съседка, интензивен е трафикът и в Кърджали по бул.“Беломорски“ и ул.“1-ви май“, през които преминава пътникопотокът от и за Гърция, заради липсата на околовръстен път.
На места в центъра на Кърджали и в кварталите е въведена реорганизация на движението, заради ремонти на улици. В центъра се работи по общо два участъка – по ул.“Републиканска“ в участъка между улиците „Мара Михайлова“ и „Заводска“ и по ул.“ „Отец Паисий“, в участъка от бул. „Беломорски“ до бул. „Сан Стефано“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари