Интензивен е трафикът на граничните пунктове „Видин“, „Кардам“ и „Капитан Андреево“ на изход за товарни автомобили

Рекламирай в beZpartien.bg

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“ и „Кардам“ (на границата с Румъния) и на  ГКПП „Капитан Андреево“ (на границата с Турция) на изход за товарни автомобили, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Данните съм към 6:00 часа тази сутрин. 
На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Затруднено е преминаването през ГКПП „Кулата“/ „Промахон“ поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП „Промахон“ ще продължат до 16.04.2024 г. През граничните пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата със Сърбия. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През почивните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
Нормален е и трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония: 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *