Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Турция за товарни автомобили

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Турция за товарни автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на интернет страницата си. Информацията за движението по границите е към 6:00 часа.
На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Оряхово“ и „Дуранкулак“ на изход за товарни автомобили. Ремонтни дейности на пътната настилка се извършват на моста при ГКПП „Русе“ от до 14 юни 2024 г., информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Ще бъде въведена временна организация на движение. Ремонтните дейности ще се осъществяват в светлата част на денонощието. Трафикът ще се осъществява в една лента с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.
На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ на изход за товарни автомобили. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
На границата с Република Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ на изход за товарни автомобили.
На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Строително-монтажни дейности на ГКПП „Калотина“ налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари