Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция

Рекламирай в beZpartien.bg

Интензивен е трафикът за леки автомобили на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Трафикът е интензивен на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“ на българо-сръбската граница на изход за леки и товарни автомобили. Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. За да избегнат интензивния трафик от „Гранична полиция“ съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.
Трафикът е интензивен на българо-румънската граница: на товарните пунктове ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“ ГКПП „Никопол“ за товарни автомобили на изход. В съобщението се припомня, че на ГКПП „Дунав мост- Русе“ в периода 28 август – 31 август  е била въведена временна организация на движение заради ремонтни дейности, а трафикът в района на ремонта се е осъществявал в едната лента и се е регулирал от пътни знаци и сигналисти.
Трафикът е интензивен за леки автомобили на българо-гръцката граница на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
Интензивен е трафикът на българо-турската граница на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ на вход за леки автомобили.
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *