Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния и Турция

Рекламирай в beZpartien.bg

Интензивен е трафикът на някои от гранични пунктове със Сърбия, Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на уебсайта си. Информацията на граничните власти е към 6:00 часа.
По границата със Сърбия трафикът е интензивен на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“ на изход за леки автомобили. Граничните проверки на пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. Строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, „Гранична полиция“ съветва пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“, „Олтоманци“.
На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Дуранкулак“ и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.
На границата с Република Турция движението е интензивно на ГКПП „Капитан Андреево“ на вход за леки автомобили. 
Трафикът е нормален на всички гранични пунктове с Гърция. Граничните власти препоръчват на гражданите, които пътуват към и от южната ни съседка, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *