Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.
На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Видин“ за товарни автомобили на изход. Областно пътно управление – Русе информира, че от 13 до 31 май 2024 г. ще се извърши авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево. Ще бъде въведена временна организация на движение. Ремонтните дейности ще се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът ще се осъществява в една лента с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.
По границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ и на ГКПП „Маказа“ на вход за леки автомобили. През граничните пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
Трафикът е нормален на всички гранични пунктове по границите с Република Северна Македония и с Република Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари