„Интернетът спря“ е премиерният спектакъл на Драматичен театър „Невена Коканова“ в Ямбол

Рекламирай в beZpartien.bg

Възможно ли е да живеем без глобалната мрежа? Отговорът на този, а и на други въпроси, дава новата постановка „Интернетът спря“ на ямболския Драматичен театър „Невена Коканова“. Автор и режисьор на спектакъла е Никола Стоянов, познат с ролите си във филмите „Революция Z“, „Връзки“ и „Под прикритие“. 
По думите му с доза хумор постановката рисува свят, в който няма „влогъри“ и нелепи клипчета, завръща ни към аналоговата реалност. А всеки ще почувства спектакъла по много различен начин, според това доколко важна или маловажна му е темата.
„Някои ги интересуват нещата, които се случват във виртуалната реалност, други не ги интересува. Трети си мислят, че те са важни, четвърти знаят, че не са чак толкова важни. Мисля, че всеки ще си го усети по свой начин“, казва Никола Стоянов. 
Според него постановката бяга от рамки – полезен или вреден, лош или добър е интернетът. „При всички положения спектакълът ще бъде доста любопитен за младата публика. Не искам да казвам, че те са зависими. По-скоро са доста по-навътре във виртуалния свят“, допълва режисьорът.
Сценографията е дело на Теодор Киряков, музиката – на Никола Стоянов. В ролите са младите актьори от ямболския театър Галина Иванова и Кристиян Негалов, както и гост-актьорите Стефан Димитров и Стоян Дойчев, познат от филмите „Възвишение“, „Татковци“, „В сърцето на машината“.
„От нас самите зависи до голяма степен каква информация, ще набавим от интернет, защото той разполага с огромна, с цялата информация, интернет е най-голямата библиотека“, посочва Стоян Дойчев.
„Ако интернетът спре, ще настане апокалипсис, но животът би станал по-тукашен, по-реален някак си. Обаче явно вече сме твърде зависими“, допълва Кристиян Негалов.
Постановката залага на солидно текстово съдържание и визуална концепция, тъй като е трудоемка задача да бъде разказано за нещо нематериално, казва Стефан Димитров.
Предпремиерата на „Интернетът спря“ е тази неделя (24 март), а официалната премиера е на 26 март на сцената на Ямболския театър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *