Инвеститор иска да бутилира минерална вода в боляровското село Стефан Караджово

Инвеститор иска да бутилира минералната вода в село Стефан Караджово, съобщи кметът на Община Болярово Христо Христов. Това ще бъде съобразено с решението на Общинския съвет от 2011 г. – 85 процента от концесионните такси да постъпват в общинската хазна, уточни той.
По думите му частната компания е започнала възстановяване на някогашното водоналивно предприятие. Трябва Министерството на околната среда и водите (МОСВ) да обяви концесията, съгласно условията на Община Болярово, за които ведомството е информирано от миналата година, обясни кметът.
„Но предвид тази честа смяна на правителства в държавата, явно това като че ли е някъде забравено. Дано сега след тези избори има по-трайно правителство и да се опитаме да бъдем по-настоятелни, за да бъде отворена тази процедура за концесията“, коментира Христов.
БТА припомня, че находището на минерална вода в Стефан Караджово от години не се оползотворява. Двата сондажа в селото са предоставени за безвъзмездно управление и ползване на Община Болярово през 2011 г. с решение на МОСВ за срок от 25 години.
Според експерти минералната вода в Стефан Караджово е с постоянна температура 20 градуса и се равнява по свойства на водата в Карлови Вари, Чехия. Препоръчва се за лечение на сърдечносъдови, урологични, стомашно-чревни и ендокринни заболявания. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари