Инвеститор в Тракия икономическа зона ще получи сертификат клас „А“ за насърчаване на инвестициите

Китайската компания „ЗиЕс Юръп“ (ZS EUROPE LTD), която е поредният инвеститор в Тракия икономическа зона (ТИЗ), ще получи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщиха за БТА от ТИЗ.
Компанията специализира в изграждането на високотехнологичен завод за алуминиеви части, които намират широко приложение в автомобилостроенето и автомобилната индустрия. Заводът ще бъде разположен в подзона Марица, част от Тракия икономическа зона. Строителството се изпълнява от строителната компания „Сиенит“, като към момента проектът е на стадий вдигната конструкция. Очаква се заводът, който е със застроена площ 10 000 кв. м, да бъде завършен до края на 2024 г., допълниха още от Тракия икономическа зона. 
БТА припомня, че работата по проекта започна още през април месец тази година. Инвестиционната програма включва изграждане на автоматизирана производствена сграда, столова, битови помещения на два етажа, открит паркинг. Производителят е доставчик на автомобилни части за „Волво“, „Фиат“, „Тесла“.  Заради европейското изискване частите, които се произвеждат за новите автомобили, да бъдат произведени на територията на Европейския съюз, инвестицията е насочена към България, посочи Валентин Кънчев, собственик на строителна компания „Сиенит“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари