Инж. Георги Станчев беше преизбран за управител на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД в Стара Загора

С 30 гласа „за“, девет – „против“ и петима „въздържал се“ по време на днешното редовно заседание инж. Георги Станчев беше преизбран за управител на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД. 
„Участваме по много идейни проекти съвместно с община Стара Загора, за да направим облика на дружество по-добър и привлекателен за гражданите“, каза по време на изслушването пред общинските съветници Станчев. Той допълни, че има разработен идеен проект за изграждане на фотоволтаичен парк, „който ще даде частична енергийна независимост на дружеството“, каза управителят. 
От думите на Георги Станчев стана ясно, че предстои въвеждането на картово плащане. „То ще даде възможност на всеки пътник да заплаща с карта своя билет за пътуване в самото превозно средство“, каза той. „Очакваме финализация и влизане в експлоатация на новата транспортна схема на Стара Загора. Тя ще създаде възможност за свързаност на гражданите. Ние сме предприятие със социален характер“, допълни преизбраният управител.
Дружеството е с персонал от 315 души и разполага с 110 превозни средства от тях 33 електроавтобуса, 50 солови автобуса, пет скачени автобуса и 22 тролея. 
Георги Станчев е инженер по „Двигатели с вътрешно горене“, както и магистър по „Право“. От 2005 до 2021 година е заемал ръководни длъжности в няколко транспортни фирми в частния сектор. От януари 2021 година заема поста управител на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари