Искането за въздушен медицински транспорт е постъпило днес в 10:28 часа, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград

В 10:28 часа днес е постъпило искане за въздушен транспорт в нашата Районна координационна централа (РКЦ) от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Югозападна“, база Сандански. Това каза за БТА директорът на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Благоевград д-р Красимир Михайлов по повод транспортирането с въздушна линейка на жена с опасност за живота от Сандански до столично лечебно заведение. РКЦ на Центъра за спешна медицинска помощ – Благоевград е уведомила центъра Център за спешна медицинска помощ по въздух за случая, оттам са направили оценка и мисията е приета за изпълнение. 
Касае се за жена, която е пострадала при пътнотранспортно произшествие на 5 юни, тя е транспортирана в МБАЛ „Югозападна болница“, база Сандански, в тежко състояние, с диагноза политравма, каза д-р Михайлов. Той посочи, че лекарите са преценили днес, че пострадалата жена трябва да бъде транспортирана до болница в София и поради тази причина са поискали съдействие за извършване на транспорт по въздуха с хеликоптер, посочи директорът на ЦСМП – Благоевград. Той допълни, че вчера във връзка с този случай екип на ЦСМП – Благоевград е доставил кръв за пострадалата жена. 
Както БТА информира, медицински хеликоптер кацна на стадиона в Сандански, за да превози пациент с опасност за живота до София. Вертолетът кацна на стадиона в града към 13:00 часа днес. Пациентът е 58-годишна жена, с опасност за живота. Тя е пострадала, след като е повлечена от паркиран от нея автомобил, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Благоевград.
Пострадалата беше транспортирана от Многопрофилната болница за активно лечение „Югозападна болница“ до стадиона в Сандански с линейка, тъй като болницата не разполага с хеликоптерна площадка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари