НачалоСвятИстанбул е под вода

Истанбул е под вода

Големи наводнения в резултат на проливни дъждове в Северозападна Турция причиниха щети и доведоха до затруднения по пътищата и в ежедневния живот на гражданите, съобщават турските , предаде .

Пороят наводни и историческите пазари в Истанбул Капалъ чаршъ и Египетския пазар, а търговците се опитваха да се справят с положението сами. Автомобили закъсаха на различни места в мегаполиса. Наводнени бяха търговски обекти. В квартал Бейкоз рухна стената на изграждан строителен обект. На мястото бяха изпратени екипи на бърза помощ, пожарната и Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), които се опитват да измъкнат затрупан човек, посочва ТРТ Хабер.

Прелели реки и задръстени отводнителни шахти усложниха ситуацията по пътищата на мегаполиса. е възникнал в квартал Пендик, след о, както се съобщава, гръм ударил покрива на местна сграда. Автобус от мрежата на градския транспорт е закъсал в квартал Юскюдар, а на един от пътниците му е прилошало и е била повикана медицинска помощ.

Наводнени са също подлези и станции на метрото. В квартал Саръйер е пропаднал път, което е създало проблеми в трафика. В Кяътхане се е образувало свлачище, а пръстта е затрупала пътя и ълно е блокирала трафика. Шофьорът на паркиран микробус се е спасил в последната секунда, успявайки с бърза маневра да го изведе от свличащата се земна маса. Наводнения имаше и в редица други окръзи от областта Мармара (окръзите около Мраморно море). Сходни бедствени картини се наблюдаваха в Бурса, Ялова, Ескишехир, Текирдаг и Болу.

Залети от вода бяха много къщи, магазини и офиси. Улици и бурди се превърнаха в езера. Автомобили закъсаха на пътя, като на някои места водата ги покриваше напълно. На места пороят бе придружен от силен вятър, който прекатури дървета. 260 жилища са наводнени само в района на община Муданя, окръг Бурса, но няма данни за загинали хора, информира АФАД. В окръг Ялова е паднал 48 л дъжд на кв.м, съобщиха на метеорологическата служба.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО