Истинската работа започва сега, заяви Ким Екхауген от Норвежката корекционна служба по повод изпълнението на проекта за нов затвор в Самораново

Истинската работа започва сега по отношение на това как да се работи, как да се постигнат промените, които искате, следващата крачка е много трудна. Това заяви Ким Екхауген, директор на Международна дирекция в Норвежката корекционна служба, в словото си на заключителната конференция по проекта за изграждане на новия пилотен затвор за 400 лишени от свобода и учебен център в село Самораново, община Дупница.
По думите на Екхауген, когато новият затвор заработи, вероятно ще бъдат спасени човешки животи, освен средства в бюджета.
Имаме 6000 лишени от свобода в Норвегия и всеки от тях някой ден ще стане нечий съсед, за нас загубата на свободата е самото наказание, коментира още представителят на Норвежката корекционна служба.
Екхауген отбеляза още, че е имало трудности при подготовката на проекта и изпълнението му. Имахме някои притеснения, но историята ни показва, че нашите български приятели винаги намират решение и спасяват положението със своя творчески подход, коментира той.
Проектът е за нов затвор по Програма „Правосъдие“ на Норвежки финансов механизъм 2014-2021. Той включва изграждане на учебен център за 100 служители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, ново преходно отделение, училище, цехове за работа, социален център, административна сграда и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари