НачалоИкономикаИталия ще намалява отоплението през зимата, за да пести газ

Италия ще намалява отоплението през зимата, за да пести газ

Италия ще ограничи отоплението в домовете и офисите през зимата, за да пести газ и да намали рисковете от недостиг при евентуалното пълно спиране на руските газови доставки, предаде Ройтерс.
Планът на правителството, обявен днес, предвижда температурата в жилищните и обществените сгради да бъде фиксираната на 19 градуса по Целзий, с един по-ниско от предвижданото досега, а в сградите с промишлено предназначение – на 17 градуса. Отоплението освен това ще бъде включвано с час по-малко всеки ден.
Властите в Рим освен това водят преговори с асоциацията на индустриалците „Конфиндустрия“ (Confindustria) за допълнително доброволно намаляване на потреблението на газ от бизнеса.
Италия се надява мерките да намалят консумацията на газ с 3,2 милиарда куб. м за периода август-март, а други 2,1 милиарда да бъдат спестени, о за производството на електричество бъдат използвани алтернативни горива.
Тези и някои допълнителни мерки би трябвало да осигурят заложеното от ЕС като цел намаление на потреблението на газ с 15 на сто спрямо нивото от миналата година.
В началото на годината Италия внасяше около 40 на сто от газа, който потребяваше, от .

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО