НачалоБългарияИван Демерджиев: Направихме списък с каналджии и цяла седмица се работи активно...

Иван Демерджиев: Направихме списък с каналджии и цяла седмица се работи активно с тях

Има резултат от приложените мерки. Мигрантският натиск намалява по малко. Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите. По отношение на тях сме обявили война. С цялата сила на полицията събрахме информация от всички служби, имащи отношение към този въпрос. Направихме списък с лицата, занимаващи се с тази дейност и цяла седмица се работи активно с тях. Вече дори изтичат обратни информации, че това ги е респектирало и силно е затруднило дейността им.

Това заяви служебният вътрешен министър на в Елхово. Малко по-късно днес се очаква той и служебният министър на отбраната Димитър Стоянов да инспектират границата с Турция.

Той обясни, че мигрантския натиск е бил около 1000 души, върнати на ден, а за изминалото денонощие те са малко над 500, допълват от bTV..
„Военните се включиха о се създадоха допълнителни патрули, подсилиха се силите в „Гранична полиция“, координират се взаимно и работят заедно екипите на „Гранична полиция“ и военните под координацията и ръководството на „Гранична полиция“. Обихме и предприехме мерки по правене на пътищата в района, тъй като това дава мобилност на екипите и възможност да работят“, заяви още служебният вътрешен министър.

Демерджиев допълни, че ще продължат да осигуряват допълнителна техника, включително дронове.

„Засилихме контакта с турска страна и днес в 14 часа предстои между зам.-министъра на вътрешните работи на България и Турция. Изключително много разчитаме помощта от турска страна да се засили и да се обърне внимание на този проблем по-сериозни. Разговорите ще бъдат да се уплътни зоната от турска страна, тъй като там се събират огромно количество мигранти и когато се събират на големи групи затрудняват работата на нашите гранични полицаи и силите на Министерството на отбраната“, каза той.

„Към момента имаме над 350 човека по заявка на , които усилват охраната на държавната граница с наша готовност до още седмица да станат над 500 души“, обясни служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО