Иван Таков е вписан като председател на Градския съвет на БСП в София в Агенцията по вписванията

Иван Таков е вписан като председател на Градския съвет на БСП в София, показа справка на БТА в Агенцията по вписванията. 
На 29 юни т.г. Общопартийната контролна комисия на БСП реши, че заседанието на Националния съвет на БСП от 25 февруари 2024 г. е проведено без кворум и решенията му са нелегитимни и унищожаеми, взети в нарушение на Устава на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП. Едно от тези решения на Националния съвет беше за провеждане на пълен цикъл отчет и избори в БСП-София, вследствие на който на 21 април т.г. Градската конференция избра Диана Тонова за председател на организацията.  
По-рано днес от пресцентъра на Градския съвет на БСП-София съобщиха, че Иван Таков е председател на БСП-София вече и според Агенцията по вписванията. Иван Таков е бил вписан като председател, представляващ Градски съвет на БСП в София. Таков подаде документи за вписване в БУЛСТАТ регистъра миналата седмица, след като получи официалното решение на Общопартийната контролна комисия в БСП, се казва в съобщението.   
„В късния следобед днес съм свикал заседание на легитимното Изпълнително бюро на БСП-София, а в следващите дни предстои и Градски съвет“, информира Таков, цитиран в прессъобщението. От заседанието на Националния съвет на 15 юни тече цикълът отчет и избори в партията и ние нямаме никакво време за губене, посочва той. Целта ми е час по-скоро да успокоим Градската организация и да концентрираме всичките си сили в градивни действия, вместо да ги пилеем в интриги и дребни междуличностни разпри, заявява Иван Таков. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари