Избирателите от Пернишко гласуват в 260 секции на изборите в неделя

Районната избирателна комисия (РИК) в Перник утвърди девет секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването за предстоящия парламентарен вот в 14-и Пернишки избирателен район. Това съобщи председателят на РИК Румяна Петрова.
Секции има във всяка от шестте общини на територията на областта. Хората, които се нуждаят от помощ за да се придвижат до тях в изборния ден, ще могат да подават предварителни заявки по телефона или имейл адреса, посочен от съответните общини. 
Най-много секции за гласоподаватели с увредено зрение или усложнения в придвижването са формирани в община Перник – четири. По една такава секция има и на територията на останалите пет общини – Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци. 
Общо три са разкритите секции в болнични заведения на територията на община Перник. Такива ще има в Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“, Белодробната болница и Профилакториума. 
Общият брой на секционните избирателни комисии (СИК) в област Перник на изборите тази неделя ще е 260. От тях 140 са в община Перник. Броят на СИК в останалите общини е, както следва: Радомир – 49, Брезник – 25, Трън – 22, Земен – 14, Ковачевци – 10. 
В 105 секции от региона ще се гласува само на хартия. СИК, където ще има опция и за машинно гласуване, са 155. Секции с две машини в област Перник няма, добави Румяна Петрова. 
Броят на утвърдените бюлетини за област Перник, които предстои да се доставят е 207 500 броя. От тях 104 500 броя са за изборите за Народно събрание и 103 000 броя за вота за Европейски парламент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари