Изборният ден в Русенско премина в спокойна обстановка и добър обществен ред, съобщиха от полицията

В спокойна обстановка и добър обществен ред премина изборният ден в област Русе. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) Даниела Малчева. 
Тя добави, че няма данни за възникнали инциденти и не са констатирани нарушения, свързани с охраната или пожарната и аварийна безопасност в местата за гласуване. Обстановката в региона към 20:30 часа е спокойна.
Областната дирекция на МВР в Русе е създала необходимата организация за полицейска охрана и съпровождане при транспортирането на изборните книжа и материали от секционните избирателни комисии (СИК) до Районната избирателна комисия (РИК), където също е осигурено дежурство от екипи на полицията и пожарната, каза още Малчева.
В периода от 4 до 9 юни от звената “Български документи за самоличност” в Русе и в районните управления в областта са издадени общо 16 удостоверения за гласуване, които да послужат на гражданите да упражнят правото си на глас. Днес в изборния ден са издадени четири удостоверения, а през вчерашния и днешния ден са връчени и 14 нови лични карти.
От служителите на група „Миграция“ при ОД на МВР – Русе не са издавани удостоверения за гласуване на граждани на Европейския съюз (ЕС).
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари