Изборният ден в Русенско започна нормално

Изборният ден в област Русе започна нормално, като до 8:00 часа не са постъпвали сигнали за нарушения или неотворени секции, чийто общ брой е 337, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Русе Милена Хинкова.
По думите ѝ в РИК е постъпила информация за проблем с машината в една секция в община Русе. Изпратен е техник, който да отстрани проблема. Хинкова обясни, че това не пречи на гласуването, тъй като има и хартиени бюлетини.
В 289 секции в региона, където избирателите са над 300, се гласува с хартиена бюлетина или с машина. В останалите 48 вотът може да бъде упражнен само с хартиена бюлетина.
Шест от секциите са разкрити допълнителнo. Четири от тях са в Русе – в следствения арест, в двете университетски болници – „Канев“ и „Медика“, и в Центъра за психично здраве, а останалите две са в град Бяла – в многопрофилната болница „Юлия Вревска“ и в Държавната психиатрична болница. Други седем секции са мобилни – за хора с физически увреждания.
В област Русе избирателите с право на глас за изборите за Народно събрание са 199 449, а за вота за Европейски парламент – 192 771.
В Русенско общо 255 кандидати за депутати, издигнати от 20 партии и 11 коалиции, се борят за седем места в 50-ото Народно събрание.Четири социологически агенции следят изборния резултат в Русе по метода екзитпол.
Регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева каза за БТА, че близо 500 служители на МВР бдят за сигурността, обществения ред и спокойствието на гражданите в региона в изборния ден. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари