Изборният ден в Шуменска област започна нормално, в спокойна обстановка

Изборният ден в Шуменска област е открит навреме във всички секции, като във всяка от тях има необходимия кворум. Не са постъпили сигнали за нередности или за нестартирали устройства за машинно гласуване. Това съобщи говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) Надежда Върбева. 
Жителите на областта днес могат да упражнят правото си на вот в 319 секции. По четири подвижни избирателни секции са разкрити в Шумен и Върбица, в Смядово няма такава, а в другите общини в областта има по една. Секции за гласуване има и в домовете за стари хора в Шумен и Нови пазар, както и в болниците в Шумен, Велики Преслав, в психиатричното здравно заведение в с. Царев брод и в ареста в областния град, съобщиха за БТА от РИК – Шумен.
В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на секционните избирателни комисии. Охраната през нощта е протекла нормално. Не са регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите. Към момента няма информация и данни за прояви, които биха застрашили нормалното протичане на изборите. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 
Оттам отбелязват, че за реда, сигурността и спокойствието в областта и охрана на изборните помещения са ангажирани над 400 служители. На разположение в Областната дирекция на МВР в  Шумен са 29 мобилни групи. Във всяка от тях са включени разследващи полицаи, служители на охранителна и криминална полиция. 
Сектор „Български документи за самоличност“ към Областната дирекция на МВР в Шумен ще работи днес от 8:30 до 19:30 часа. Служители му ще оказват съдействия на български граждани, които искат да гласуват, но са с изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок документи за самоличност. Ще им бъдат издавани удостоверения, които ще служат само и единствено да упражнят правото си на глас, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.  
Общо 31 партии и коалиции регистрираха 191 кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори в Шуменския избирателен район, от който ще бъдат избрани шестима депутати, сочи справка на БТА в сайта на Районната избирателна комисия. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари