Избраният за патриарх митрополит Даниил е пример за много духовници, каза свещеник Димитър Михайлов в Смолян

Избраният за патриарх митрополит Даниил е истински монах, млад човек, който е за пример на много духовници. Това каза за БТА отец Димитър Михайлов, който е и първият демократично избран кмет на Смолян.  
И тримата кандидати са достойни, но Светият Дух реши митрополит Даниил да бъде избран за български патриарх. Роденият в Смолян през 1972 г. митрополит Даниил е поредният родопчанин сред висшия клир на Българската православна църква, след Екзарх Стефан и Видинския митрополит Дометиан. Мнозина миряни в Смолян днес благославят избора на митрополит Даниил за български патриарх.
Впечатленията на отец Димитър от новия патриарх са свързани със срещи и разговори в храма, както и с разкази от негови съученици от Езиковата гимназия в Смолян, богослови и общи приятели. Разговаряли сме на богословски теми и аз съм удовлетворен от това, че е много по-млад, но богословски подготвен, философски ориентиран, научно обоснован, посочи отец Димитър Михайлов. Той заяви, че е впечатлен от смиреността на митрополит Даниил, неговата подготвеност за висш духовник, милосърдие и желание да се отнася с любов и уважение към хората. При тези макар и редки срещи, добих представа за него като човек, висш духовник и достоен за патриарх на българите, допълни отец Димитър. Миряните в Смолян трябва да са благодарни, че Светият Дух реши той да бъде избран, ние се молихме за него, каза свещеникът.  
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари