Изграждането на детска болница е приоритет и продължаваме да работим за него, каза зам.-председателят на парламента Росица Кирова

Изграждането на детска болница е приоритет за ГЕРБ и продължаваме да работим за него, заяви пред журналисти заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова. Тя участва в тържественото отбелязване на 148 години от Априлската епопея в Панагюрище и в местността Оборище.
Всяко едно правителство трябва да е наясно с позицията, която политическа партия ГЕРБ е декларирала и е предприела действия, каза още тя. 
Росица Кирова припомни, че проектът за изграждане на детска болница започва в края на последния редовен мандат на Борисов като премиер. 
Помните, че взехте решение в Народното събрание по предложение на ГЕРБ, с което задължихме правителството да бъде ускорено изграждането на детската болница, припомни Росица Кирова. 
За мен е важно да се знае, че това е наш приоритет, продължаваме да работим за него и всяко едно правителство трябва да е наясно с позицията, която политическа партия ГЕРБ е декларирала и по която е предприела действия. 
От ГЕРБ посочиха вчера, че очакват всички правителства, независимо дали са служебни, или редовни, да работят за изпълнението на проекта за изграждане на Националната многопрофилна детска болница. 
Решението на служебното правителство за одобряване на проект за строеж на болница „Мама и аз“, взето на 30 април, предизвика поредица от обществени и политически реакции. Вчера, 1 май, правителствената пресслужба съобщи, че Министерският съвет е отменил решението за създаване на болницата. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари