„Изиграхме тактически много правилно мача“, каза треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след успеха над Черно море Тича

Рекламирай в beZpartien.bg

Изказване на треньора на ЦСКА Росен Барчовски след срещата от 27-ия кръг на Националната баскетболна лига между Черно море Тича и столичния тим, завършила 99:91 за гостите.
Росен Барчовски (треньор на ЦСКА): „Изиграхме тактически много правилно мача, с малко изключения. Идеята беше да контролираме играта, да е насочена, да не бързаме, защото Черно море Тича имат много силна транзиция, много силна бърза атака, а ние сме в къс състав и, ако играехме глупав баскетбол щеше да бъде проблемно. Това нещо го изпълнихме.
Не съм доволен от играта в защита. Играем много меко, правим по един фаул на част, но има някакво обяснение, защото по-опитни играчи са и се пестят момчетата. Резултатът може би има някакво значение за петото място, не знам, то не е толкова важно. Да се победи във Варна винаги е престижно, особено за състоянието, в което сме на  нашия състав.
Поздравявам си отбора, бяхме без Васил Бачев, много важна фигура в този момент, така че справихме се и нищо повече.“
Венцислав Петков (капитан на ЦСКА): „Труден мач, естествено, тук винаги се играе трудно и се радвам, че се поздравихме с победа. Със сигурност не можем да подценим никой. С този състав гледаме да даваме всичко от себе си, да се опитаме да извличаме максимума. Трудно е, когато нямаме много ротация, но все пак се радвам, че успяхме. Това, че няколко играчи от нашия отбор сме с дабъл-дабъл, е много добре за нас. Не се случва във всеки мач, така че се надявам да го повторим.“ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *