Излезе списъкът с номинации за годишните библиотечни награди на ББИА

Излезе списъкът с номинации за годишните библиотечни награди на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА). Отличията се връчват в четири категории, като тази година ще бъде връчен и приз на името на проф. Ани Гергова, съобщават организаторите.
За „Млад библиотекар на годината 2023“ номинирани са Златина Тодорова от Градската библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград и Иван Петров от библиотеката при Основно училище „Ран Босилек“ в Габрово. 
Четирима са кандидатите за наградата за „Библиотекар на годината 2023“. Това са Албена Йончева от Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ в Ловеч, Владислава Иванчева от библиотеката при Народно читалище „Развитие – 1869“ във Враца, Искра Шишкова от библиотеката при Седмо средно училище „Кузман Шапкарев“ в Благоевград и Нина Иванова от Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов” в Габрово.
За „Библиотека на годината 2023“ номинирани са библиотеката при Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч, библиотеката при Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. В категорията „Подкрепа за библиотеките 2023“ номинирани са Основното училище „Ран Босилек“ в Габрово, Тракийският университет в Стара Загора и Янислав Стойчев.
Награда на името на проф. Ани Гергова ще бъде връчена за първи път. Призът се присъжда в областта на история на книгата. Номинираните за 2024 г. са д-р Владимир Терзиев и д-р Маргарет Поппетрова.
Отличията ще бъдат връчени на 17 май, в рамките на Националната библиотечна седмица „Библиотеките по-нужни от всякога“.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари