Изложба-базар на ръчно изработени изделия е подредена в Регионалната библиотека в Търговище

Изложба-базар на ръчно изработени изделия е подредена в Регионалната библиотека (РБ) „Петър Стъпов“ в Търговище. Тя посреща посетителите още на входа на културната институция, като им предлага разнообразие от изделия за декорация или такива с домашна приложимост.
Подобен базар под надслов „Хубави неща“ се организира за поредна година в библиотеката в Търговище, като поводът винаги е Денят на занаятите. Участници са творци от региона, които влагат умения, старание и въображение в изработката на своите изделия. Тази година свои щандове са подредили екипът и потребителите на Комплекса за психично-здравни грижи в общността (КПЗГО) от търговищкия квартал Бряг и Ивелина Кънчева.
Традиционно КПЗГО представят пред търговищенци разнообразие от плетени и шити играчки, керемиди за декорация, несесери, картини, бижута. „Дрехи“ за книги и чаши от плат, както и богат асортимент от платнени подложки, торби, комплекти за кухня е изложила Ивелина Кънчева. Тя предлага също ръчно изработени картички, рамки за снимки и книгоразделители.
Изложбата-базар привлича посетителите на културната институция, особено децата, за които библиотеката е не само място за четене, а имясто за срещи и различни ваканционни дейности.
От екипа на РБ „Петър Стъпов“ обявиха, че изложбата-базар „Хубави неща“ ще остане подредена до 12 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари