Изложба на пейзажна живопис на Стефан Кирков ще бъде открита в Монтана

Експозиция на пейзажна живопис на Стефан Кирков ще бъде открита на 3 юни в Художествена галерия „Кирил Петров“ в Монтана, съобщиха за БТА от изложбената зала.
Авторът ще представи 80 свои творби. Той има 18 самостоятелни изложби, като се изявява се в областта на реалистичната пейзажна живопис. Сюжетите за своите картини черпи от природните красоти на родния край и величествената Рила планина.
Стефан Кирков е роден през 1943 година в село Бели Брод, област Монтана. Завършва техникума по механотехника „Юрий Гагарин“. През този период рисува любителски всичко, което е необходимо за училището: плакати, портрети, лозунги и други. През 1961 година спира да твори за четири години. През това време завършва Учителския институт в Сливен.
Стефан Кирков се включва в художествения живот на Монтана през 1997 година и е член на Дружество на художниците „Тенец“. Творецът дари 50 картини от юбилейната си изложба през миналата година на образователни, социални и държавни институции. Той е положителен пример за усърдие и прецизност, добавиха организаторите от художествената галерия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари