Изложба на пейзажна живопис подреди Стефан Кирков в Монтана

Експозиция на пейзажна живопис откри Стефан Кирков в Художествена галерия „Кирил Петров“ в Монтана.
Авторът представи 80 свои творби, 40 от които дари чрез томбола на образователни, социални и държавни институции. При представянето на творчеството си той обясни, че рисуването не е само на платно, то трябва да присъства във всяка една работа, с която художникът се захване.
Творецът има 18 самостоятелни изложби, като се изявява в областта на реалистичната пейзажна живопис. Сюжетите за своите картини черпи от природните красоти на родния край и величествената Рила планина.
Стефан Кирков е роден през 1943 година в село Бели брод, област Монтана. Завършва техникума по механотехника „Юрий Гагарин“. През този период рисува любителски всичко, което е необходимо за училището: плакати, портрети, лозунги и други. През 1961 година спира да твори за четири години. През това време завършва Учителския институт в Сливен.
Стефан Кирков се включва в художествения живот на Монтана през 1997 година и е член на Дружество на художниците „Тенец“. Той е положителен пример за усърдие и прецизност, казват за него организаторите от художествената галерия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари