Изложба на плакати за спектакъла “Майстора и Маргарита” е подредена в кукления театър в Сливен

Във фоайето на Държавен куклен театър – Сливен (ДКТ) е подредена изложба на плакати за спектакъла “Майстора и Маргарита”. Това съобщи за БТА Петър Петров, експерт по „Връзки с обществеността“ в ДКТ-Сливен. 
Плакатите са дело на единадесетокласници от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен, специалност „Рекламна графика“. Те са общо девет, изпълнени на ръка върху картон с темперна техника. 
„Идеята да покажат своите творчески решения по темата в театъра доведе до осъзнаване на връзката постановка – плакат – зрител и отговорността при създаване на оригинален графичен образ, представен с подходящото художествено средство, каза Петров. Резултатът е девет плаката на девет много млади автори, ярки индивидуалности. Плакатът е изкуство, което търси лаконичен и оригинален изказ, създава образ, който по асоциативен път може да въздейства мигновено, преди да си го обясним с думи.“
Спектакълът „Майстора и Маргарита“ по романа на Михаил Булгаков е жанрово обособен като куклен театър за възрастни и бе реализиран на лабораторен принцип с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. Премиерата му бе по време на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“ – Сливен 2023г.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари