Изложба на учители художници от Перник откриха този следобед в галерия „При кмета“

Изложба на учители художници от Перник откриха този следобед в галерия „При кмета“. Експозицията, включваща творби на над 20 автори, е подредена по повод 95 години от обявяването на миньорското село за град на 26 юни 1929 г. с указ номер 402 на цар Борис Трети. 
„От няколко години такава изложба не е правена. Преди тя беше традиционна и се радвам, че учителите художници възобновиха дейността си в изобразителното изкуство, представяйки великолепни творби“, каза директорът на Галерии „Перник“ Елена Темелкова. 
Тя коментира, че зад осъществявянето на изложбата стои организацията „Образование и нови технологии“ и издателство „Изкуства“. 
„Идеята дойде от нас и управителя на издателство „Изкуства“ Цеко Стайков като желание да предложим форум на учителите художници. От начало искахме да поканим учители любители, но после избрахме художниците сред тях, които да представят своята работа. Ние сме технократи, но винаги работим в посока формиране на културна компетентност и връщане на ценностите – ходенето по изложби, концерти и други“, каза Румяна Папанчева от „Образование и нови технологии“. 
Поздрав към авторите отправиха заместник-кметът на Община Перник Стефан Кръстев и областният управител Людмил Веселинов.  
Учителите художници получиха сертификати за участието си в експозицията. С такива посмъртно бяха удостоени и учители художници – патрони на проявата, чиито платна са представени, редом до останалите. Сред тях са Любен Гайдаров, Минчо Тодоров, Георги Кьосев и Богомил Благоев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари