Изложба събира Деян Вълков и Ина Василева-INA

Рекламирай в beZpartien.bg

„Трезор“ е заглавието на сборна изложба живопис и скулптура, която представя творби на Деян Вълков и Ина Василева-INA. Експозицията може да бъде разгледана от 4 април до 5 май в One Gallery, съобщават организаторите. 
„Изложбата представя диалога между двама автори, които чрез своето изкуство разглеждат темите за материалистичното желание, естетиката и изграждането на стойност. „Трезор“ е зона, в която символично са съхранени предмети и тенденции, отправящи въпроси относно фетишизацията на обекти и символи от ежедневието ни“, казва кураторът на експозицията Десислава Зафирова.
По думите й Деян Вълков работи с масла и органични материали, за да създава картини, които приканват към емоционално и духовно съзерцание. „Той е интуитивен художник, който работи чрез нанасяне на маркировки, изграждане и разграждане, наслояване на цвят върху цвят, докато се появи изображението. Темите му са образни. Неговото намерение е да провокира разказ от сетивната памет“, казва кураторката.
Кураторката определя Ина Василева-INA като автор, който работи в пост-феминистичната артистична сфера. „Обхвата на нейната работа включва скулптура, пърформанс, инсталация и живопис, като тя често използва материали и процеси, свързани с ранния концептуализъм, поп арт и минимализъм. Разнообразната практика на INA обхваща различни медии и референции, включително дрехи, аксесоари и козметика, рисунка, живопис и икони на модерното изкуство“, казва още Зафирова. 
/ВСР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *