Изложбата „Чарът на старите сгради“ подрежда в Търговище художникът Цончо Денев

Художникът Цончо Денев подрежда в Търговище изложбата „Чарът на старите сгради“. Срещата с ценителите на изобразителното изкуство от региона ще бъде на 13 май в Арт галерията на Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ в областния град, съобщиха от ръководството на културната институция. 
Това е поредната самостоятелна изложба на именития търговищки художник. Публиката ще може да се наслади на рисунки с перо, пресъздаващи красотата и величието на местните стари сгради, придали облика и очарованието на търговищкия край.
Със свои творби Цончо Денев  участва в национални и международни изложби и пленери. Завършва специалност „Графика“ в Художествената академия в София. 
Изявява се в областта на графиката, приложната графика, живописта, художествено-пространственото оформление. Във визитката му на доказан творец се вписват редица графични знаци: Международния пленер за акварел „Н. Маринов“, на Младежкия дом в Търговище, на Образцово народно читалище „Напредък-1854“, на театралния фестивал „Големия театър в малкия град“, на Дружеството за приятелство с Китай и други.
Сред тях се откроява петлето, което над 30 години се свързва с Традиционния търговищки панаир и се превърна в един от символите на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари