Изложбата на Дона Георгиева „Вътрешни процеси“ ще бъде представена в Севлиево

Изложбата „Вътрешни процеси“ на Дона Георгиева се открива днес в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево, съобщават от културната институция. 
Авторката е родена в град Севлиево през 1996 г. Завършва Национална гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа“ (НГПИ) в град Трявна, специалност „Иконопис“.  Георгиева се дипломира в степен „Бакалавър“ във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ (ВТУ), Православен богословски факултет, специалност „Църковни изкуства – иконопис, стенопис, дърворезба“ и има магистратура по „Живопис“ във Факултет по изобразително изкуство, ВТУ (2020). Творческите й интереси са в областта на църковната живопис, в някои жанрове и техники от съвременните визуални изкуства (маслена живопис, акварел, смесени техники и други), информират от галерията.
Дона Георгиева е участвала в международни и национални изложби, конкурси, проекти и пленери с живописни творби, но също е участник в международното Биенале на църковните изкуства, където представя икони. Участва в международна Арт колония в град Враня през 2023 г., допълват от севлиевската Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари