Изпълнителният директор на ловешката болница д-р Алдин Начков е подал молба за напускане

Рекламирай в beZpartien.bg

Изпълнителният директор на Многопрофилната болница в Ловеч д-р Алдин Начков е подал до министъра на здравеопазването молба за напускане, съобщи той пред журналисти. 
Д-р Начков беше кандидат за кмет на Ловеч от партия „Възраждане“. Избран е за общински съветник, заради което поясни, че напуска поста директор на ловешката болница, която управляваше малко повече от година. 
По думите му той оставя болницата в много по-добро състояние, въпреки натрупаните задължения на лечебното заведение. 
„Независимо от преустановената дейност на няколко отделения оставям болницата в по-добро състояние, от това което заварих. Големите задължения си остават. Те няма как да бъдат погасени за такъв кратък срок за времето на моето управление, но краткосрочните задължения са погасени в по-голямата си част. Загубата на дружеството е намалена с 400 хил. лева за деветмесечието спрямо същия период на миналата година“, обясни д-р Начков.
За 23 ноември е насрочено общо събрание на акционерите, на което д-р Начков трябва да бъде освободен и като член на Съвета на директорите и на негово място да бъде избран нов. 
За временно изпълняващ длъжността директор на болницата е назначена д-р Румяна Нановска. Тя управляваше лечебното заведение по време на ковид пандемията и беше удостоена със званието „Почетен гражданин на Ловеч“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *