Израждането на Националната детска болница много закъсня, дано занапред бъде приоритетен проект за България, каза вицепрезидентът Илияна Йотова

Изграждането на Националната детска болница закъсня страшно много. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в Болярово пред журналисти по повод символичното начало на реалните действия по подготовка на терена за строителство на болницата, дадено на днешния Международен ден на детето. Хубаво е, че са избрали такава символична дата за първата копка, добави тя.
Чувам, че цели седем месеца ще се разчиства само теренът. Сигурно има начини това да стане по-бързо, защото ние българите отдавна я чакаме, посочи вицепрезидентът.
„Няма как да не кажем, че през последните години доста интереси се намесиха там, заради което беше забавен и нейният строеж. Надявам се, оттук нататък и за служебния кабинет, и дай Боже за редовно правителство след няколко месеца да имаме, това да бъде приоритетният проект за България“, каза още Йотова.
Вицепрезидентът откри в Болярово 24-ия Национален детски фолклорен фестивал „Върбова свирка свири“. По повод 1 юни тя отправи поздрав към всички български деца: „Преди всичко много здраве, да имат куража да мечтаят, да се сбъдват мечтите си и ние възрастните да им помагаме това да се случи“.
Йотова изтъкна и ролята на подобни фестивали за съхраняване на българския фолклор. „Поздравявам всички, които се грижат този фестивал да го има вече 24 години. През тези години през него са преминали десет хил. деца, открити са толкова много таланти. Това изисква не само добра организация, но трябва да имаш много любов и душа да го правиш“, каза тя.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари