Изразходвани са около 13,5 млн.лв. от 20-милионния банков заем за рехабилитация на пътната инфраструктура в Шумен и селата на общината

Изразходвани към момента са около 13,5 млн.лв. от 20-милионния банков заем, който община Шумен изтегли за рехабилитация на пътната инфраструктура в Шумен и населените места в общината. Това съобщи пред журналисти днес кметът проф. Христо Христов при инспекция на част от последно реновираните улици в града и четири села, придружаван от заместника си арх. Николай Симеонов и експерти по строителство от общинската администрация. 
От заделените 16 млн. лв. за ремонт на улици и тротоари в Шумен към момента са изразходвани 10,434 млн. лв. и остават за усвояване 5,565 млн. лв., а от предвидените четири милиона лева за селата в общината са усвоени 3,088 млн. лв. и остават 911 000 лв., отбеляза пред журналисти Христов. 
Неочакваните моменти, които срещаме при ремонтите, са свързани с подземната инфраструктура, чието състояние е лошо. Не можем да асфалтираме, без да се направи тази подземна инфраструктура, уточни арх. Симеонов. По думите му в момента най-сериозно е положението с пропаданията по ул. „Университетска“, където има проблем с големи канализационни колектори. Трудности са констатирани и с належащата смяна на водопровод на бул. „Ришки проход“ и на ул. „Ален мак“. Обследване на канализацията се налага и по други улици, допълни арх. Симеонов.  
В началото на инспекцията, която продължава, бе констатирано, че има запушена шахта на една от новоасфалтираните улици. 
Ремонтирани са 23 улици и 14 междублокови пространства с изтегления от Община Шумен заем от 20 млн. лева, каза при инспекция на извършваните ремонти по уличите на Шумен на 16 февруари кметът на областния град проф. Христо Христов. От общинския пресцентър тогава публикуваха списъка на улиците в Шумен, които се ремонтират с изтегления заем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари