Изявени зрелостници от десет плевенски училища са отличени в инициативата „Първенец на випуска“

Изявени зрелостници от десет плевенски училища, постигнали високи резултати в сферата на образованието, културата, изкуството, науката, спорта и достойно представили се и допринесли за авторитета на учебното заведение, в което се обучават, получиха днес награди на тържествено събитие в Националния пресклуб на БТА в Плевен. Инициативата „Първенец на годината“ се осъществява за първа година от Лайънс клуб -Плевен-Мизия.
„Ние реализираме инициативи в обществена полза като основните направления в благотворителната му дейност са пет – борба и превенция на диабет; борба с очни заболявания;, околна среда, превенция на онкологичните заболявания и работа с младите и подрастващите. Именно това последно направление ни провокира преди два месеца на редовна клубна среща да вземем решение и да реализираме тази инициатива, подпомагайки първенците на випуска с парични награди“, каза Галина Станимирова, член на плевенския клуб. Тя допълни, че всеки отличен зрелостник получава по 250 лв. като парите са лични дарения и събрани от благотворителни инициативи. „Поздравяваме ви за постигнатите резултати и ви пожелаваме най-вече да дерзаете, защото поемате по нов път от своето развитие, да сбъдвате мечтите си, да си поставяте цели и да ги изпълнявате“, каза в обръщението си към зрелостниците Станимирова. 
Дадохме възможност училищата да номинират своите първенци без никакви условия, да излъчат своите естествени лидери на ученическите общности, добави Диана Данова, която е инициатор на идеята и освен член на Лайънс клуба е и председател на Съюза на математиците в България – секция Плевен.
Да вървят по пътя си напред с амбиция и самочувствие, но винаги с трите най-важни човешки чувства в себе си – чест, прошка и вяра, пожела на младежите Ива Маринова, президент на клуба за мандат 2023/2024 година. Тя връчи лично наградите на всеки един от отличените зрелостници: Александра Христова и Полина Динчева от Средно училище (СУ) „Стоян Заимов“, Дениз Потурлиев от Математическа гимназия „Гео Милев“, Стефани Дикова от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, Божидара Павлова от СУ „Иван Вазов“, Асен Младенов от Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“, Пламен Ненов от СУ „Пейо К. Яворов“, Милица Кънчева от Спортно училище „Георги Бенковски“, Антония Иванова от СУ „Христо Смиренски“, Паолина Бънджева от Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ и Виктор Христов от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари