НачалоБългарияКабинетът е отказал предложението на Борисов за Северна Македония

Кабинетът е отказал предложението на Борисов за Северна Македония

Правителството отказва предложението на Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на към ЕС, о решението след това да поеме към Народното събрание, където бе обещано да получи подкрепата на 59-те депутати от -СДС. Това става ясно от на началника на кабинета и говорител на правителството Лена Бориславова пред „“.
Тя каза, че премиерът Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решението за Македония – да мине първо през парламентарната комисия по външна , след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и след това през Министерския съвет.

„Важно е Борисов да нареди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по Плана за възстановяване и устойчивост“, коментира Бориславова пред по повод проваления по-рано днес кворум в Народното събрание.

По думите ѝ в дневния ред на парламента за сряда са били предвидени озакони, от чието приемане зависи тъкмо получаване на по Плана за възстановяване и устойчивост.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО