Качественото обучение на служителите е един от основните приоритети на МВР, каза министърът в оставка Калин Стоянов

Рекламирай в beZpartien.bg

Качественото обучение на служителите е един от основните приоритети на ръководството на МВР, каза министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов на среща в София на випускници и ръководството на Международната академия по правоприлагане ILEA – Будапеща. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Участниците във форума бяха приветствани от Калин Стоянов и посланика на САЩ в България Кенет Мертен.
„Новите знания и умения са инструмент за своевременен и адекватен отговор на предизвикателствата, пред които ежедневната работа ни изправя. Голяма част от ръководния състав на МВР, включително самият аз, сме възпитаници на ILEA“, отбеляза министър Стоянов в обръщението си. Като ключов момент в контекста на динамично променящата се среда за сигурност той открои практически ориентираните и фокусирани върху актуални теми курсове, допринасящи за развиване и утвърждаване на добрите практики и усъвършенстване на взаимодействието.
В дискусиите, организирани в рамките на форума, се включиха главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, директорите на петте главни дирекции и на СДВР, експерти от вътрешното ведомство. 
„Оценяваме обученията, предоставяни от ILEA, не само като важен аспект на нашето партньорство, но и като израз на подкрепата на САЩ за изграждане на капацитет, укрепване на демокрацията и върховенството на закона в участващите държави“, написа и във фейсбук за срещата Калин Стоянов.
В края на юни той се срещна с американския посланик в София Кенет Мертен. Двамата обсъдиха тогава двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *